Start paginaJavaanse Surinamers FOTO PAGINA VASTENMAAND (POSSOH 21) 2008 BIJ STICHTING PARI Sakimin blog free hit counter         
@ Fotopagina over Javaanse Surinamers en belangstellende  Postadres - Postbus 64745 2506 CC  DEN HAAG  Faxnummer - 070 3641024 @
Emailadres - sakimin@javanen.eu


Possoh 21-2008 Sakimin is the Name

VastenMaand 2008 bij Stichting PARI
(Possoh 21 bij Stichting PARI op 21-09-2008)


De ramadan is een speciale maand in de islamitische kalender, en wel de negende, waarop tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. Ramadan wordt daarom ook wel de vastenmaand genoemd. Het exacte begin van de Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Het begin van de maand ramadan of de vastenmaand wordt waargenomen door het zien van de maan op de vooravond van de eerste dag van de maand. Hierdoor begint de ramadan in verschillende landen vaak op verschillende dagen, omdat de belangrijkste regel voor het begin van de maand ramadan nog altijd gebaseerd is op het visueel waarnemen van de maan.

Na deze waarneming is dagindeling dan weer gebaseerd op de zonnestand. De vastendag begint nog voor zonsopgang bij het eerste gebed van de dag en eindigt bij zonsondergang, waarna men weer mag eten en drinken.

De ramadan is een van de vijf zuilen van de islam en is dus voorgeschreven in de koran. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. Men voelt en toont verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.

Men gedenkt dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden.

Ramadan (Vastenmaand) is eigenlijk ook een maand van gezellighied want het geeft de mensen een gevoel van verbondenheid door samen te vasten en in de avond samen te komen.

Zo is Stichting PARI in deze periode elke avond geopend om bij elkaar te komen en te lezen als steun aan degene die vasten.

Sakimin



Be there!



Grotere kaart weergeven
(Routebeschrijving naar DienstenCentrum De Tuimelaar)


Be HIER!


VastenMaand 2008 (Possoh 21) bij Stichting PARI. (21-09-2008)

Last update 23-09-2008 9:12 Cop. RPO
 




Sakimin Javanen Feest-/Cultuur-Archief